Munkaruházat

 Ha nem használja, nem is védi!

munkaruhazat

 

 

 

A munkaruha kiválasztásakor figyelmet kell fordítani a megfelelő méretre és kialakításra. Tekintettel arra, hogy átlagosan naponta legalább nyolc órát dolgozunk a hét öt napján, elengedhetetlen, hogy komfortosan érezzük magunkat abban a ruhában, melyben munkánkat végezzük. Bár ezeknek elsősorban nem kényelmet szolgáló funkciói vannak, a hatékony munkavégzés érdekében elengedhetetlen, hogy a munkavállaló ne feszengjen naphosszat a ruhájában.

Figyeljünk rá, hogy ruházatunk egyik darabja se legyen túl nagy, vagy túl kicsi. Vásárlás előtt mindenképpen próbáljuk fel az adott ruhadarabot, a védősisakot és a kesztyűt épp úgy, mint a nadrágot és a munkavédelmi cipőt. A ruházat kiválasztásakor talán kevesen fordítanak figyelmet arra, hogy milyen anyagból készült a választott ruha, pedig a feladatok végrehajtásának hatékonyságára hatással van ez is.

Munkaruházat esetén fontos, hogy ellenálló, kopásálló anyagból készüljön a ruha, hiszen sok külső hatásnak van kitéve. Elvárjuk tőle, hogy a gyakoribb mosás ellenére se szakadjon könnyen, valamint tartsa meg a színét, és nem menjen össze vagy nyúljon ki. Az munkaruhák alapanyagai széles skálán mozognak attól függően, hogy milyen jellegű munkához van rá szükség. A hosszabb élettartam érdekében tartsuk be a ruha kezelési útmutatóján ajánlottakat.

Munkaruházat - Stefi Munkaruházat