Scholl márkabolt

 

Üzletünkben Scholl márkatermékek széles választékával várjuk. Látogasson el hozzánk!

stefi-munkaruhazat-cipok

A Scholl 1899 óta készít egyre kényelmesebb lábbeliket annak érdekében, hogy kiszolgálja a különböző vásárlói igényeket.

Dr. William Mathias Scholl 1904-ben szabadalmaztatta az első talpbetétet, mely a lábfájdalmakat hivatott csökkenteni. Célja az volt, hogy megértse a lábfej szerkezetét és biomechanikáját. Ennek története 1899-ben kezdődött, amikor Willam 17 éves korában egy olyan cipészműhelyben dolgozott, ahol kényelmes cipők készítésére szakosodtak. Felkeltette érdeklődését a sok lábproblémával küzdő ember, ezért orvosi iskolába iratkozott, hogy megismerje az emberi anatómiát.

Dr. William Mathias Scholl

Dr. William Mathias Scholl

 

Mindössze 22 éves volt, mikor szabadalmaztatta az első talpbetétet, mely a lábboltozat megerősítésére szolgált. A ma is világhírű cégét 1907-ben alapította, 5 évvel később pedig az Illinois-i Lábegészségügyi és Ortopédiai Főiskolát. Az 1920-as években alkotta meg az első olyan lábbelicsaládot, mely arra volt hivatott, hogy a láb anatómiáját figyelembe véve gondoskodjon a kényelemről. Az ő nevéhez fűződik a kompressziós harisnya, melyet akkoriba duzzadt bokára és visszerekre ajánlottak. Talpbetéteik már a ’40-es években is nagyon sikeresek voltak, szandáljaik a ’60-től örvendhetnek világsikernek.

Scholl reklámok

Dr. Scholl fő kérdése az volt, hogy „Hogyan javítsuk az emberek komfortját, egészségét és jólétét azáltal, hogy a lábaikról gondoskodunk?” A vállalat a mai napig ugyanebben a szellemben dolgozik.

Scholl márkaboltunkban nem kizárólag Scholl lábbeliket, hanem lábápolási termékek széles választékát is megtalálja.

Forrás: www.scholl.hu